Mosolyvarázs-hét, ELKEZDŐDÖTT!

Éled az életed. Amiben sok minden történhet. Vannak benne mosolygós reggelek, magányos déli kávézások, esős délutánok, kandallós esték. Néha a rég várt könyvet hozza a postás, máskor csak kevésbé várt számlákat. Van, hogy új munkahelyet találsz, de van, hogy a régit veszíted el. Vannak boldog találkozásaid és fájdalmas búcsúzásaid. Élsz. Teszed a dolgod. És álmodsz. Aztán egy napon belépsz valahová. Egy helyiségbe. Egy teljesen szokványos, szürke, semmit különösen nem adó helyiségbe. Legalábbis, mikor belépsz, még így van. De valahogy, egy pillanatban szemben találod magad valakivel. Vele. Rád mosolyog, szól hozzád. Beszéltek, és közben történik valami. Valami, amit szavakkal még nem tudsz megfogalmazni, amit csak érzel. Elköszönsz Tőle, kilépsz az ajtón, de már egy másik ember csukja be maga mögött az ajtót. Akit egy mosoly megfogott, akit egy mosoly a hatalmába kerített. Egy mosoly, ami nem csak mosoly. Hanem lélek. Érzés. Igen, ott bent, a szürke falak között történt valami. Varázslat. Bizony, létezik ilyen varázs. Mosolyvarázs – amitől megváltozik az egész életed. (Csitáry-Hock Tamás)

Érdekes kísérletre szántam el magam: mosolyogni fogok egész héten, csak úgy… Lehet ennél csodálatosabban kezdeni egy hétfői napot?! :)

Mosolygás, hmm… A mosoly, ami nem kerül semmibe, legalábbis nekem. És Neked?

Soha nem felejtem el azt az élményt, ami Angliában fogadott, amikor Cambridge-be költöztem, volt valami furcsa az emberek viselkedésében, és pár nap után rájöttem: MOSOLYOGTAK. Mosolyogtak ismerősre, ismeretlenre, rám és mindenkire, az utcán, vásárlás közben, mindenhol. Persze, nekem is azonnal mosolyra görbült a szám, és rengeteg bókot kaptam mosolygásomért, édes kis pillanatok voltak ezek.

Majd három év után újra Budapestre költözve, valahogy eltűnt a mosoly az arcomról, beleolvadtam a mindennapokba, és nem mosolyogtam többet az utcán ismeretlen ismerősökre. Itt a tavasz, napsütés, és az olaszországi benyomásokat is összevetve, gondoltam, itt az ideje, hogy változtassak ezen: mosolyunk és pár kedves szó TÉNYLEG nem kerül semmibe, viszont hatása azonnali: nemcsak a magunk életét, környezetünkét is megédesíti :)

Így akinek kedve van velem tartani, kezdjünk el mosolyogni: munkába menet, ismeretlenekre és kollégákra, a közértben, a villamoson, a szomszédokra és főleg egymásra, mert az őszinte mosolyok mindig találkoznak!

Bízom benne, a sok mosolygós embert látva mindenkinek jobb napja lesz, és egyszer csak ez a ‘görbe’ rajtunk ragad.

Számolom ám majd a mosolyokat!

Don’t forget to smile :)

Use your smile to change the world. Don’t let the world change your smile.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.