Nekem a Balaton a Riviéra

Balaton, egy újabb nagy szerelem…

Balaton, ami mindenkinek mást, annyi mindent jelent. A víz illata, amitől mai napig jó érzés tölt el, amint beleszagolok a levegőbe, a sajtos-tejfölös lángos, a gyerekzsivaj, a badacsonyi borok, a révfülöpi strand, a gyerekkori balatonalmádi emlékek, a főtt kukorica,  az első gofri, a zsibvásár, sorolhatnám. Megannyi apró, gyönyörű benyomás, amikor mindjárt a ‘hazaérkezés’ mámora fog el, amint megpillantom ezt a tájat.

Nekem bizony a Tündérországot jelenti, ahol nagyszülőként éldegélünk majd, nyaranta sok-sok apró unokával körülvéve. Magamat ismerve biztosan valamilyen helyi civil szervezetbe tömörülök, és azon munkálkodom, hogyan fejlesszük a térséget, miközben az oly sokszor felidézett gyerekkori ízvilág miatt megalapítom a ‘Főzzünk Sparhelten’ mozgalmat, és a strandon egészséges nagymama ételeket árulunk majd :)

Mit is tud a sparhelt? Sparhelt

És egy kis Balaton-fejlesztés téma: Balaton és a luxus

Mielőtt jönnének a képek, amik magukért beszélnek, előre bocsájtom: szigorúan Északi-part függő vagyok, valahogy nem tudok betelni vele.

Enikő barátnőmmel kétnapos kiruccanást tettünk, a menetrend Badacsony-Tihany-Balatonfüred volt ezúttal. A kirándulás nagyon jól sikerült, a strandolás nem hiányzott, a sok-sok séta és beszélgetés így is felejthetetlen volt!

Első nap nyakunkba vettük a badacsonyi ‘hegyet’, fröccsöztünk, vacsora a Szeremley Borházban, beazonosíthatatlan stílusú zenekar koncertje a parton, ó jaj :)

Imádom a badacsonyi mediterrán hangulatot. Íme, a kedvenc házam

Még mielőtt felfedeztük volna a borosházakat, rövid sétát tettünk a parton. A zsibvásári hangulat persze minket is elkapott, de csak jó értelemben, a még több vigyorgásért :)

P1070332

A teljesség kedvéért :) Az igazság hangja szerint: ‘Változatos, bizarr ötletek megvalósításával éled az életed.’ NO COMMENT :)

A nagy világmegváltó gondolatok után jöhet a séta és a megérdemelt fröccsözés

Fröccs a Kisfaludy-házban

P1070350

Vacsora a Szeremley-Borházban (www.szeremleyborhaz.hu)

Kis lány nagy hordóval :)

DSC01078

Panoráma

És a finom borok mellé egy kis desszert is jár

Másnap, a kiadós alvás után Tihany felé vettük az irányt, levendula-mezők után kutatva. A levendulákról lecsúsztunk, de helyette ez a gyönyörű látvány fogadott minket Aszófő határában, mintha Toszkánában jártunk volna:

P1070375

És akkor a füredi látképek

DSC01115


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.