Listák, álmok, 2013 és New York-előzetes

Többször is írtam már, milyen jó az ötleteket, vágyakat, álmokat, mindent amit a belső hangunk súg, listába szedni, számon tartani. Hmm, nekem ez a listázás tavaly  Welcome 2013! annyira jól sikerült, hogy nemcsak a felsorolt helyek, hanem sokkal több, előre nem tervezett utazás is belefért 2013-ba. Ezért, hogy kicsit csavarjak a történeten, ebben az évben nem tervezgetek, jöjjön, aminek jönnie kell, végre. Persze, azért az állandó álmok, az élet Olaszországban vagy a mediterrán házikóban a Balaton-felvidéken mindig velem vannak, felesleges listába rendeznem.

547416_10151184191852361_815611913_n

Agika

Nem is igazán a lista, az álmok a lényegesek. Az álmok, amik engem mindig idegen helyekhez kötnek, egyszerűen csak érzem, hogy oda kell mennem. Ezek az álmok vagy robbanásszerűen érkeznek az életembe vagy amióta az eszemet tudom, velem vannak, a mindennapjaimban, minden pillanatomban. New York az utóbbi csoportba tartozik, sőt egyenesen dobogós!, ezért a 2013-as úticéljaim között a város, amelyik soha nem alszik, az első helyen szerepelt.

DSC03893

De mielőtt még bevezetnélek Benneteket a New York-i utam rejtelmeibe, pár szó arról miért olyan fontos megvalósítani az álmainkat? Mert az álmok nélkül nincsenek csodák, mert az álmokat suttogó hang évről évre hangosabb lesz és egyre nehezebb elhalkítani, egyre nehezebb szerepjátékokat játszani (minek is?!) és nem utolsó sorban csodás érzés átélni ezeket a pillanatokat. Úgyhogy hajrá, amíg nem késő! Kezdjétek el, most, ma, azonnal, mert A kaland odaát van :)

És akkor vissza New York-hoz…, ami még az Ünnepeljük meg álmaink megvalósulását témájú bulit is inspirálta, stílusosan cheesecake-t majszoltunk ennek örömére.

1231481_10151664785002361_1597278317_n

Az úticélhoz, ami észrevétlenül vált a mindennapjaim részévé, amiről mindig megjegyeztem valami kis apróságot az évek során, hogy ősszel a legszebb például, régesrég tudtam, imádni fogom Manhattan látképét és minden olyan lesz ott mint a filmekben :) Nem olyan volt, annál sokkal lenyűgözőbb! 

Persze, sokminden nem úgy alakult az úttal kapcsolatban, ahogy terveztem, sokszor felsejlett, hogy egyedül fogom átszelni az óceánt az ismeretlenbe tartva, de a vágy, hogy ellátogassak oda, mindennél erősebb volt.

Természetesen rengeteget olvastam, készültem és tervezgettem a napjaimat. Legjobb útikönyvnek a Csavargások New York utcáin bizonyult, Travellina bejegyzései Travellina New York-ban és a Tripomatic is sokat segítettek: Olivia’s Trip to New York aminek segítségével napokra lebontva megterveztem a saját városnézésemet.

A Tripomatic oldalt mindenképp ajánlom olyanoknak, akik szeretik maguk beosztani a látnivalókat, nagyon hasznos információkkal (ismertetők, távolságok) teli oldal: Tripomatic

És persze ehhez még jöttek a barátok, ismerősök benyomásai, jó kis szűrőm volt már, mire megérkeztem. De így is végigizgultam az utat, évek óta nem izgultam ennyire, csodás érzés, várakozás volt. Csak akkor lélegeztem fel, amikor a JFK-re begördülő repülőn ülve megpillantottam Manhattant, vagyis inkább akkor akadt el a lélegzetem igazán :)

431599_319112928139029_2003155259_n

316375_469253046485631_1134649632_n

Folytatása következik…


2 gondolat “Listák, álmok, 2013 és New York-előzetes” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.