Meseország Vol.2./Az ámulatba ejtő Káli Art Inn

A jó kis borkúriás ebéd után Köveskál felé vettük az irányt és így jutottunk el a Káli-medence közepén fekvő, megannyi meglepetést tartogató községbe, amit a térség ékköveként is emlegetnek.

A településről bővebben a honlapjukon olvashattok: http://www.koveskal.hu Nem igazán láttam még olyan kis községet, ahol ennyi csoda egy helyen tömörült volna… Gondolok itt a stílusos szálláshelyekre és a sok-sok kiváló étteremre, amik annyira népszerűek, hogy asztalfoglalás nélkül nem nagyon lehet helyet kapni bennük.

Uzsonna gyanánt kipróbáltuk a Mi a kő: http://www.mia-ko.hu desszertjeit. A palacsinta hibátlan volt, de a diótortára sem volt panaszunk :)

1.JPG

Majd tettünk egy kis sétát a faluban, a Pálffy Pincészet borteraszát semmiképp ne hagyjátok ki, ha erre jártok: http://www.palffypinceszet.hu Annyira kedves fogadtatásban volt részünk, alapos és érdekes ismertetést kaptunk a borokról, a vidékről pedig csak egy gyors vacsorára estünk be. Az is nagyon fontos, hogy saját termést használnak, még rackajuhokat is tenyésztenek.

Másnap délután pedig felfedeztük azt a helyet, ami számomra a Liszkay-borkúria mellett a másik nagy csodát jelentette, ellátogattunk a Káli Art Innbe. Mindenképp nézzétek át a hely oldalát: http://www.kaliartinn.hu

A Káli Art Inn megtestesíti számomra mindazt, ami a stílust, az egyediséget, az eleganciát, a szépséget, a minőséget, a profizmust és nem utolsó sorban a nyugalmat jelenti. Mindezeket egy helyen megtalálni nem egyszerű feladat, ezért olyan rettenetesen jó érzés, rálelni egy-egy ilyen drágakőre.

Ahogy a köveskáli főútról befordulva beléptünk ebbe az elsőre kicsinek tűnő udvarba, elállt a lélegzetünk és azonnal mosolyra húzódott a szánk. Megérkeztünk a tökéletes édes életérzés, semmitevés helyszínére.

5a.JPG

6.JPG

8.JPG

Természetesen azonnal otthon éreztük magunkat itt is, hozzáértő és kedves kiszolgálással, finomságokkal találkoztunk és mivel a szállóvendégek éppen túráztak a környéken, nyugodtan be tudtuk barangolni az egész birtokot.

Közben a “munka” sem maradhatott el :)))

11a

Az étkészlet szinte összes darabját régiségekből állították össze, így a csokitortánk is két különböző Zsolnay tányérkán érkezett és amit a gyönyörű októberi időnek hála a hangulatos kis lugasban fogyaszthattuk el.

11.JPG

10

A jó kis kávézás után elindultunk és nyakunkba vettük a birtokot. A fotók magukért beszélnek majd, tartsatok velünk :)

12

13

14

És akkor a csoda tovább folytatódott…

15

17.JPG

A színek is varászlatosak voltak :)

20.JPG

Amikor a kis veteményeskerthez értünk, előkerült a tulajdonos is, így Csabától megtudtuk, hogy ez a kis kert látja el fűszerrel és egyéb földi jóval az éttermet és teszi még ízletesebbé az amúgy is nagyon finom fogásokat.

23.JPG

Ha erre jártok, a Káli Art Inn kötelező látnivaló, de persze célirányosan is jó kis élmény legyen szó akár esküvőről, baráti összejövetelről vagy egy ‘csak úgy’ hétvégéről.

Mi biztosan visszatérünk ide még :)))

27


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.