A hely, ami minden várakozásomat felülmúlta: Catherine’s Vineyard Cottages

Tudom, tudom, hogy a dolgok kategorizálása nem olyan jó dolog, hiszen semmi nem fekete vagy fehér, mégis, amikor van egy kis időm felkészülni az utazás előtt, imádom elképzelni, milyen lesz a hely, ahová készülök, morfondírozni azon, higgyek-e a fotóknak vagy sem és még sorolhatnám. Na, pontosan ez az, ami aztán a megérkezés után azonnali kategorizáláshoz vezet, igazából 3 kategóriához: a hely alulmúlja, semmi különös vagy egyszerűen minden várakozásomat felülmúlja. Ez utóbbi kategória győztese a Catherine’s Vineyard Cottages (http://www.catherinescottages.hu/cottages/).

balaton-osszel_8

Rengeteg varázslatos hely van Magyarországon, a Budapesttől egy órányira lévő Csákberény határában található házikókat már régóta kinéztem magamnak és majd kiugortam a bőrömből, amikor Enikő barátnőmnek hála a születésnapomkor végre eljutottam ide.

Ezek a házikók nem pusztán szálláshelyek, hanem egy olyan életérzést adnak, amellyel kevés helyen találkozhatunk. Igazából olyan, mintha valamilyen varázslatos birodalomban járnánk, a kis kék-fehér házikók, a gyönyörű medencék, a gondosan karbantartott pázsit és kertek, a saját termelésű vagy a helyi termelők termékeiből összeválogatott reggeli és persze az elmaradhatatlan minőség, egyediség. Emellett, a házikók tulajdonosának története sem mindennapi, hiszen az Angliában született Catherine Dickens édesanyja magyar volt és ő maga pedig nem más, mint Charles Dickens ükunokája.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Mi a Kis Alma Házban szálltunk meg, ami 1-4 fő befogadására alkalmas. A házikók között vannak kisebbek és nagyobbak is, Catherine férje bátorításával mára már 8 házat épített és újított fel. Nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra, az ECO házat pl. napelemekkel látták el és sokmindent maguk termelnek vagy a környékbeli termelőktől szereznek be. Emellett, amit különösen imádtam, a részletek összhangja: a berendezés, a tárgyak, a dekoráció, minden tökéletesen beleillett a képbe és tökéletes egységet alkotott. Mindig örülök, hogy a részletek szeretetét viszontlátom valahol.

A házikókhoz két medence is tartozik, és ha ez még nem elég, a házakat csodás környezet veszi körül: levendula mezők, gyönyörű pázsit,  kertek és főleg nyugalom.

received_10208501523352834

received_10208507096532160

img_2044

img_2055

img_2149

És jöjjön a másik lenyűgöző medence:

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

A Catherine’s Vineyard Cottages kiválóan alkalmas baráti hétvégékre, születésnapok ünneplésére vagy ha csak úgy egy kicsit el akartok tűnni a világ szeme elől.

IMG_2084.JPG

IMG_2079.JPG

Catherine és kedves csapata meleg szívvel vár Benneteket is!

IMG_2130 másolata.JPG

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.